Граничний вік перебування на службі в ОМС можуть скасувати

Досвідчені фахівці місцевих громад, які змушені йти з роботи у зв’язку із досягненням граничного віку перебування на службі в ОМС, зможуть працювати.
Граничний вік перебування на службі в ОМС можуть скасувати

➡️ Як призначити на посаду в ОМС за результатами конкурсу

У Верховній Раді зареєстровано проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (щодо граничного віку перебування на службі) № 4276 від 27.10.2020.

В Україні завершується децентралізація органів самоврядування. Після місцевих виборів 25.10.2020 потрібно ліквідувати районні ради районів та завершити реорганізацію територіальних громад в умовах відтоку молодого населення із сільських місцевостей.

Автор проєкту, депутат Колихаєв І.В., вважає прирівнювання служби в органах державної та місцевої влади застарілим та недоречним з огляду на різні права, гарантії та завдання, які стоять перед службовцями. Тому пропонує внести зміни до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 № 2493-III в частині розширення прав ОМС зі здійснення своєї кадрової політики.

Мета законопроєкту — вирішити проблему обов’язкового звільнення кадрів в ОМС в умовах їх дефіциту, виключити існування граничного віку перебування на службі в ОМС (ст. 18 Закону) та, відповідно, таку підставу припинення служби в ОМС (ст. 20 Закону).

Олена Петровська
за матеріалами Верховної ради

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
89

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26080

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
47736

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34159

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23137

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді