18 осіб без трудових договорів працювали у швацькому цеху Первомайська

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській за сприяння Національної поліції, в межах спільних заходів, встановили факт використання праці 18 осіб без укладення трудових договорів

18 осіб без трудових договорів працювали у швацькому цеху Первомайська

Трудовий договірСкачати шаблон

Роботодавець буде нести відповідальність за своє правопорушення відповідно до законодавства. Такі дії тягнуть за собою кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність.

Трудовий договір: визначаємо строк і форму

Вкотре наголошуємо, що санкції коштують усіх прибутків, одержаних незаконним шляхом, і не позбавляють обов’язку укласти трудові договори із працівниками.

"Практика об’єднання зусиль органів Держпраці та Національної поліції тільки формується, але вже є результати спільних заходів. Найближчим часом такі заходи відбуватимуться на регулярній основі по всій території України щодо тих роботодавців, які ухиляються від укладення трудових договорів з працівниками. Участь в заходах представників апаратів обох органів забезпечує незалежність та неупередженість у ході контрольних заходів та прийнятих рішень." – повідомляє Держпраці.

Як проходять перевірки з праці під час карантину

За матеріалами офіційного порталу Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10126

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26978

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді