ТОП-5 порад фахівцям, які працюють дистанційно

Рекомендації щодо належної організації дистанційної праці під час карантину від Державного центру зайнятості

5 порад фахівцям, які працюють дистанційно

Робота під час пандемії COVID-19 дала новий досвід, який важливо проаналізувати. Надомна праця має як переваги, так і недоліки. Виявлення найбільших проблем у цій сфері дозволило виробити низку рекомендацій, як здійснювати самоконтроль, демонструвати високий результат і при цьому зберігати рівень працездатності.

Як направити у відрядження працівника-дистанційника

Рекомендація 1

Слідкуйте за загальним графіком роботи. Фахівці, які працюють дистанційно, можуть користуватися певною гнучкістю у плануванні графіку роботи, проте робота у встановлений робочий час («з восьмої до шостої») є більш продуктивною. Складайте список завдань на день і позначайте, що виконано. Визначайте пріоритетність завдань, щоб спочатку все головне було виконано.

Рекомендація 2

Правильна організація робочого місця. Експерти радять виділити одне постійне місце для роботи. Домовтесь про правила зі своїми близькими чи людьми, які проживають з вами в одній оселі. Ваш комп’ютер має дозволяти працювати з сучасним технологіями дистанційної роботи.

Рекомендація 3

Вчасно відпочивайте. Виконуйте завдання вчасно, щоб насолоджуватися сповна відпочинком. Змінюйте обстановку, виходьте на прогулянку і без зайвої потреби не читайте робочу переписку за межами робочого часу.

Рекомендація 4

Підтримуйте зв’язки з колективом. Робота над великим проектом вимагає спілкування й обміну думками. Спілкуйтеся з колективом, цікавтесь як професійними питанням, так і станом справ в компанії. Дотримуйтесь цифрового етикету під час відеоконференцій.

Рекомендація 5

Пам’ятайте про охорону й гігієну праці. Дотримуйтесь правил безпеки при користуванні обладнанням, а також контролюйте пожежну безпеку, освітлення і температурний режим. Якщо робота відбувається з коворкінгу, то на перший план виходять питання, пов’язані із захистом від інфікування на COVID-19.

За матеріалами Державного центру зайнятості

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
141

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27018

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50237

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34850

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді