Терміново: Мінсоцполітики змінює нову форму звіту 10-ПОІ про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю

Станом на 3 лютого зміни ще не набули чинності

Терміново: Мінсоцполітики змінює нову форму звіту 10-ПОІ про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю

Новий звіт 10-ПОІ затвердили у серпні 2020-го, проте Мінсоцполітики вже змінює звітну форму і уточнює інструкцію із її заповнення.

Звіт № 10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкція щодо заповнення форми звітності № 10-ПОІ (затверджені наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 № 591. Звіт за формою 10-ПОІ за 2020 рік потрібно подати до 1 березня 2021 року.

Як скласти звіт 10-ПОІ

Мінсоцполітики затвердило зміни до нової форми звітності № 10-ПОІ (річна):

  • слова «Місцезнаходження / Місце проживання» замінили словом «Місцезнаходження», а слова «підпис керівника (власника) та/або осіб, відповідальних за заповнення форми звітності» замінили словами «підпис керівника (власника)»;
  • у розділі «Кількість працівників та фонд оплати праці»:
  • слова «Місце проживання» замінили словами «Фактично проживають»;
  • у позиції «Середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу, осіб» графи 2 - 13 доповнили знаком «х»;
  • у рядках 05, 06 слова «тис. грн (з одним десятковим знаком)» замінили словом «грн»;
  • у додатку до форми слова «підпис керівника (власника) та/або осіб, відповідальних за заповнення форми звітності» замінили словами «підпис керівника (власника)».

Змін уточнювального характеру зазнає й інструкція із заповнення звіту № 10-ПОІ. Зміни передбачає наказ Мінсоцполітики «Про внесення змін до форми звітності № 10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкції щодо її заповнення» від 18.12.2020 № 821. Наказ зареєстрували в Мін’юсті 29.01.2021 за № 115/35737.

Наказ набуде чинності з дня, коли його офіційно опублікують. Як нам повідомили в Міністерстві, орієнтовно опублікувати наказ планують 12.02.2021.

Повторно подавати звіт за оновленою формою не треба, законодавство цього не вимагає.

Якщо ваше підприємство зараз складає звіт № 10-ПОІ, можете подати його до Фонду соцзахисту інвалідів у найближчі дні.

У пригоді вам стане алгоритм від експертів журналу «Кадровик-01». Отримайте безоплатний демодоступ та скачайте форму і алгоритм.

Терміново: Мінсоцполітики змінює нову форму звіту 10-ПОІ про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю

Якщо ваше підприємство ще не розпочало готувати звіт № 10-ПОІ, краще дочекатися, коли зміни до форми № 1О-ПОІ наберуть чинності. Редакція розмістить в е-журналі актуальний алгоритм звітування та оновлену форму з підказками.

Новий звіт № 10-ПОІ

Актуальні форма та алгоритм з’являться і в системі «Експертус Кадри».

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
141

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27018

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50237

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34850

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді