Уряд затвердив новий порядок допомоги з часткового безробіття

Допомогу не зможете отримати на сумісників і тих, хто перебуває в оплачуваному простої.

Уряд затвердив новий порядок допомоги з часткового безробіття

Що сталося. Кабмін затвердив новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю (постанова КМУ від 03.-2.2021 № 74, далі — Порядок № 74).

Як зауважив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, «Рішення Уряду збільшує кількість підприємств та працівників, які зможуть отримати державні виплати. Крім того, передбачається скорочення переліку необхідних для отримання допомоги документів та спрощення процедури. Ця допомога дозволить людям зберегти роботу, а бізнесу почуватися більш впевнено в майбутньому та відновитись після вимушеного простою”.

Порядок № 74 приходить на заміну попередньому Порядку, що затвердило Мінсоцполітики наказом від 07.03.2013 № 103.

Як підприємству отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину через коронавірус

Під час карантину суб’єкти малого і середнього підприємництва отримують «частичку» за спрощеною процедурою, її регламентує окремий Порядок, затверджений постановою КМУ від 22.04.2020 № 306 (далі — Порядок № 306).

Суб’єкти великого підприємництва тепер керуватимуться Порядком № 74.

Центр зайнятості надасть допомогу по частковому безробіттю працівникам, що втрачають частину зарплати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу, у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції.

Ключовий критерій права на допомогу — робочий час скоротився на 50 і більше відсотків на місяць. Допомогу не зможете отримати на сумісників і тих, хто перебуває в оплачуваному простої.

Ірина Іванченко,

шеф-редактор Експертус Кадри

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
142

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27019

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50246

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34853

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді