Конкурси на зайняття посад держслужби всіх категорій відновлять. Президент підписав закон

Конкурси зупинили на час карантину

Конкурси на зайняття посад держслужби всіх категорій відновлять. Президент підписав закон

Володимир Зеленський 4 березня 2021 року підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» від 23.02.2021 № 1285-ІХ (законопроект від 21.12.2020 № 4531, далі — Закон № 1285).

Конкурси на посади, що обіймають особи, з якими уклали контракти про проходження держслужби на період дії карантину, оголосять протягом 6 місяців з дня, коли Закон № 1285 набуде чинності.

Чи можна проводити конкурс на держслужбу під час карантину

Контракти про проходження держслужби на період дії карантину діятимуть до призначення на посаду держслужби за результатами конкурсу, але не більше 9 місяців.

Оголошені добори для призначення на вакантну посаду держслужби на період дії карантину, за якими рішення ще не оприлюднили, скасують.

Спецперевірку осіб, яких призначають на посади держслужби або в ОМС не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження держслужби на період карантину, не проводитимуть. Умова — спецперевірку проводили, коли укладали контракт.

Закон № 1285 також скасовує положення, за яким суб’єкт призначення може ухвалити рішення про звільнення держслужбовця категорії «А» за власною ініціативою, за поданням прем’єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади протягом чотирьох місяців з дня призначення голови уряду або відповідного міністра чи керівника державного органу.

Крім того, з Закону № 1285 виключили обмеження виконувати окремі повноваження міністра першому заступнику чи заступникам міністра, якщо посада міністра вакантна.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ОП

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
142

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27028

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50266

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34859

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23885

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді