Роботодавці скасовують безпідставні накази про призупинення трудових відносин

Держоргани допомагають відновитися працівникам на роботі. Перевірте, чи законно призупиненні трудові відносини на час воєнного стану на вашому підприємстві

break_the_contract.jpg

До Міжрегіонального управління звернулось більш ніш 60 працівників навчальних закладів одного з міст Донеччини з питання державних гарантій в оплаті праці працівників освіти в умовах дії воєнного стану та призупинення дії трудового договору.

Збереження місця роботи та зарплати, які передбачені законом, гарантуються під час здійснення педпрацівником освітнього процесу в будь-якій найбільш безпечній формі, зокрема і дистанційні.

Наказ про призупинення дії трудового договору

Призупинити дію трудового договору можливо за умови абсолютної неможливісті обох сторін трудових відносин виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором (роботодавцю – надавати роботу, працівникові – виконувати роботу).

В результаті проведеної заступником начальника Міжрегіонального управління міжвідомчої наради з залученням представників ДонОДА, ПФУ, ДФС та ДОЦЗ було припинено грубе порушення законодавства про працю в частині безпідставного призупинення дії трудових договорів працівників закладів освіти, а саме: сторона роботодавця скасувала незаконний наказ про призупинення дії трудових договорів з працівниками та запровадила дистанційну форму роботи, а для працівників, для яких неможлива така форма роботи, запровадили простій.

Права працівників освіти були повністю відновлені.

За матеріалами Східного міжрегіонального управління Держпраці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
8708

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9497

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
12897

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді