Підприємцю, який не надав інформацію іспекторам Держпраці, загрожує штраф у 96 тис. грн

Держпраці перевірила фруктовий магазин та виявила двох неоформлених працівників

Підприємцю, який не надав інформацію іспекторам Держпраці, загрожує штраф 96 тис гривень

Інспектори Управління Держпраці в Кіровоградській області перевірили фруктовий магазин, власником якого є фізична особа-підприємець, та виявили порушення в оформленні трудових відносин з працівниками.

Як проходять перевірки з праці

Інспектори встановили двох осіб, які виконували роботу продавців, надавали консультації покупцям та наглядали за товаром. Інспектори зафіксували на камери мобільних телефонів розмову з продавцями та процес їх роботи в магазині. Крім того, за даними ПФ, на момент перевірки підприємець не уклав жодного трудового договору за останні два роки.

Фахівці Управління розпочали перевірку ФОП. Оскільки підприємець був відсутній, йому передали вимогу про надання необхідних документів для проведення перевірки. У телефонній розмові він підтвердив інспекторам, що ознайомлений з вимогою, але у визначений термін не з’явився і документи не надав. Було складено акт про неможливість проведення перевірки.

Яка є відповідальність за неправдиві свідчення при перевірці Держпраці

На підставі акта на адресу ФОП Держпраці направила постанову про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Штрафна санкція, передбачена абз. 8 ст.265 КЗпП встановлена у шістнадцятикратному розмірі МЗП в сумі 96 тисяч гривень (6000грн.х16).

За матеріалами Управління Держпраці в Кіровоградській області


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46105

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33698

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді