Осіннього призову на строкову службу не буде

Працівники, яких мали звільнити в запас зі строкової служби у жовтні-грудні, служитимуть до оголошення в установленому порядку демобілізації.

03_10.jpg

Гарантії працівникам, що проходять військову службу, та добровольцям тероборони

Президент України Указом від 30.09.2022 № 678/2022 скасував осінній призов на строкову військову службу. Із Указу Президента «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році» від 29.12.2021 № 687/2021 виключили статті 2 – 6, які визначали строки чергових призовів у 2022 році та необхідні організаційні заходи.

Проте працівників, яких мали звільнити в запас зі строкової служби у жовтні-грудні, затримають на службі. Вони служитимуть до оголошення в установленому порядку рішення про демобілізацю.

blok_5.jpgУ пригоді вам неодмінно стане консультація:

Чи продовжувати увільнення, якщо призваному на строкову службу працівнику подовжено строк служби у зв’язку із воєнним станом.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
4838

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24149

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді