Нова форма звіту 4-ПН про заплановане масове вивільнення працівників: наказ Мінекономіки

Звіт № 4-ПН зможете подати в електронному вигляді

Нова форма звіту 4-ПН про заплановане масове вивільнення працівників: наказ Мінекономіки

На виконання вимог статті 48, пункту 4 частини 3 статті 50 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI Мінекономіки затвердило форму звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці» (далі — форма звітності № 4-ПН) та Порядок її подання наказом від 18.03.2021 № 563 (далі — Наказ № 563).

Як провести скорочення штату

Наказ № 563 зареєстрований в Мінюсті 05.04.2021 за № 445/36067 та почне діяти з дня, коли його офіційно опублікують.

Відповідно, з цієї ж дати втратить чинність Форма звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її подання, затверджені наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 317, які діють зараз.

Як звітувати про заплановане масове вивільнення за формою № 4-ПН

Форму звітності № 4-ПН заповнюватимуть підприємства, установи та організації в разі запланованого масового вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ та організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання.

Інформацію подаватимуть не пізніше ніж за 2 місяці до вивільнення та не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення в разі звільнення держслужбовців відповідно до п. 1 та 1-1 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу» до міських, районних і міськрайонних центрів зайнятості та філій регіональних центрів зайнятості.

У разі, якщо останній день строку припаде на вихідний, святковий або інший неробочий день, звіт можна буде подати у перший після нього робочий день.

Форму звітності № 4-ПН подаватимуть:

  • в електронному вигляді з накладенням кваліфікованого електронного підпису;
  • у паперовому вигляді — засвідчену підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації.

Докладно про новий звіт та готовий зразок заповненої форми звітності № 4-ПН — читайте у травневому номері Кадровик-01!

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
71

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25862

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46603

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33846

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22763

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді