Чи потрібно декларувати винагороду за взяття в полон воєнного злочинця Ігоря Гіркіна, — роз'яснення НАЗК

У складі українських збройних формувань нині воюють багато держслужбовців. Тож Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) роз’яснює, чи зможе декларант отримати винагороду за передачу терориста Гіркіна до Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО)?

deklaracia_17.10.jpg

ГУР МО гарантує виплату в розмірі 100 000 доларів за взяття та передачу в український полон Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). 

Закон не забороняє суб’єктам декларування отримувати таку винагороду. Водночас ці кошти варто вказати у декларації за 2022 рік як дохід.

НАЗК нагадує, що Ігор Гіркін (Стрєлков) бере участь у війні проти України з 2014 року. Він керував захопленням адміністративних будівель у місті Слов'янську Донецької області і від імені терористів заявляв про створення так званої «ДНР». Також Гіркін — один з підозрюваних у справі про збиття малайзійського Боїнга MH17.

За матеріалами НАЗК

 

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7349

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді