Підприємство оштрафовано на понад 3 млн грн за 24 неоформлених неповнолітніх осіб

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав дії Держпраці правомірними

Підприємство оштрафовано на 3 004 560,00 гривень за 24 неоформлених неповнолітніх осіб

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області перевірили сільськогосподарське підприємство та встановили факт використання незадекларованої праці 24 неповнолітніх осіб.

Накладання штрафів за порушення у сфері праці

Уповноважена особа Управління Держпраці у Миколаївській області виписала суб’єкту господарювання штраф на суму 3 004 560 гривень.

Суб’єкт господарювання намагався уникнути відповідальності за порушення законодавства про працю, оскаржуючи постанову про накладання штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення до Черкаського окружного адміністративного суду, проте суд йому відмовив. Наступним кроком суб’єкта стала подача апеляційної скарги до Шостого апеляційного адміністративного суду на рішення суду першої інстанції.

Яка є відповідальність за неправдиві свідчення при перевірці Держпраці

Під час розгляду справи в апеляційному суді були спростовані твердження суб’єкта, що діти були залучені до робіт в рамках навчального процесу з метою поглиблення знань з біології, враховуючи той факт, що через необхідність збору врожаю запровадили зміни в режим роботи та навчання закладу освіти для учнів 7-11 класів, а також внесли зміни у схему маршруту шкільного автобуса.

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарги підприємству та визнав дії Управління Держпраці у Миколаївській області правомірними. Підприємство сплатить штраф за порушення законодавства про працю.

За матеріалами Управління Держпраці в Миколаївській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25741

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45960

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33668

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді