Транспорт у Києві відновлять після 30 квітня, а спецперепустки зроблять електронними

КМДА: після 30 квітня можливе деяке послаблення обмежувальних заходів

Транспорт у Києві відновлять після 30 квітня, а спецперепустки зроблять електронними

Під час травневих свят в Києві діятиме обов’язковий особливий режим, проте остаточне рішення щодо цього питання буде прийнято на найближчому засіданні постійної комісії з питань ТЕБ та НС. Представників бізнесу завчасно проінформують про деталі впровадження спеціального режиму на період свят.

На початку переходу Києва до червоної зони обмежень – показник завантаженості ліжок в столичних закладах охорони здоров’я перевищував 100%. Наразі рівень заповненості становить 65% для всіх ліжок та 80% для ліжок з киснем – тож є тенденція до зменшення навантаження на медичну систему. Кількість госпіталізованих все ще залишається досить високою, а ситуація додатково ускладняється новими штамами коронавірусу.

Як організувати роботу підприємства під час карантину

В КМДА вважають можливим деяке послаблення обмежувальних заходів після 30 квітня. Мова йдеться про відкриття дитячих садків та шкіл, а також кафе та ресторанів з обмеженнями для помаранчевої зони. Крім того, планується відновлення роботи громадського транспорту у звичному режимі.

Все ще існує проблема з отриманням спецперепусток для проїзду співробітників в громадському транспорті міста Києва. Вирішенням цього питання займеться Департамент транспортної інфраструктури КМДА. У період поточного карантину було видано 500 тисяч спецперепусток.

Як запровадити дистанційну роботу

Якщо в Києві знову будуть впроваджені обмеження щодо використання громадського транспорту у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, КМДА розгляне можливість переведення системи перепусток в цифровий формат. В такому випадку діючими зараз спецперепустками можна продовжувати користуватися.

В контексті пом’якшень Європейська Бізнес Асоціація також наголосила на тому, щоб дозволити торговим центрам здійснювати діяльність на період жорстких карантинних заходів, оскільки сучасні центри облаштовані усіма необхідними умовами для виконання вимог карантинних обмежень.

Незважаючи на те, що Київ є лідером за кількістю вакцинованого населення – в столиці від COVID-19 вже прищеплені понад 44 тисяч осіб, темпи проведення національної кампанії з вакцинації все ж є недостатніми. Київ планує закупити додаткові вакцини від ковіду для мешканців міста за кошти міського бюджету. На даний момент ведуться перемовини з виробниками про контрактування, а коли угода буде підтверджена – громадськості буде повідомлено про компанію-виробника, назву вакцини та їх замовлену кількість. Щеплення киян буде здійснюватися згідно з Дорожньою картою вакцинації МОЗ.

Як оформити відсутність працівника у день вакцинації від ковіду та у разі побочних ефектів від вакцинації – читайте незабаром у журналі Кадровик 01.

За матеріалами ЕВА

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27052

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50425

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34901

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді