У Києві масово перевіряють кафе, ресторани та магазини

В результаті перевірок в столиці закрили 7 закладів

В результаті перевірок в столиці закрили 7 закладів

У Києві масово перевіряють кафе, ресторани та магазини. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

Як запровадити дистанційну роботу

«За останній тиждень групи контролю перевірили майже 6 тисяч ресторанів, нічних клубів, кафе та магазинів, 7 закладів закрили. Загалом на керівників та власників закладів склали 286 адміністративних протоколів і виписали штрафи від 34 до 170 тисяч гривень», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що функції контролю за дотриманням обмежень рішенням Уряду покладені на правоохоронні органи. Місто також допомагає поліції. Ще минулого року було створено спеціальні групи контролю, до яких входять співробітники Держпродспоживслужби, «Муніципальної охорони», районні управління торгівлі та благоустрою, які разом із поліцією перевіряють дотримання правил закладами харчування та торгівлі.

Яка відповідальність за порушення карантину

«Я ще раз звертаюся до підприємців: не нехтуйте правилами. Не наражайте на небезпеку здоров’я і життя киян! А мешканців міста прошу: дотримуйтеся правил самі та звертайте увагу на те, чи дотримуються їх заклади. Повідомляйте про порушення. Будемо контролювати разом!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо ваш заклад закривають, оголосіть простій, домовтеся про карантинну відпустку чи запровадьте дистанційну роботу тим, хто може працювати віддалено через інтернет. Дотримання карантинних обмежень допоможе уникнути непотрібних штрафів та покарань.

За матеріалами КМДА


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27052

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50425

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34901

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді