Уряд уніфікував визначення ТОТ та територій бойових дій

За перелік відповідає Міністерство реінтеграції

image80

Втрата кадрових документів внаслідок бойових дій: що робити кадровику

Кабінет Міністрів України визначив механізм формування єдиного для всіх переліку територій, де ведуться (велися) бойові дії, або які тимчасово окуповані російською федерацією.

Зокрема, урядова постанова передбачає, що єдиним джерелом інформації про такі території є наказ Мінреінтеграції, погоджений Міноборони та сформований на підставі пропозицій ОВА.

У новому переліку буде виокремлено населені пункти, де відбуваються активні бойові дії, та такі, де є можливість бойових дій. Також до списку внесено тимчасово окуповані території та додано інформацію про дати початку та завершення бойових дій та тимчасової окупації.

checkbox-152187_640.pngСкачайте наказ про звільнення у зв’язку зі знищенням майна роботодавця внаслідок бойових дій

Серед оновлень — можливість більш ефективно вирішувати питання відновлення доступу до реєстрів за рахунок того, що перелік дасть змогу працювати з рівнем окремих населених пунктів, а не громад, як було раніше. Тож в уряді очікують, що процес визначення належності чи неналежності певної території до тимчасово окупованих стане більш гнучким. 

Наразі Міністерству реінтеграції тимчасово окупованих територій доручили розробити такий перелік задля забезпечення єдиної адміністративної практики та цілісної державної політики.

За матеріалами Міністерства з питань реінтеграції

тимчасово окупованих територій України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45970

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33672

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді