Наказ про звільнення у зв’язку зі знищенням майна роботодавця внаслідок бойових дій

Автор
порталу «Кадровик-01»
Якщо через війну в Україні роботодавець втратив майно, не може забезпечити працівника роботою та прийняв рішення його звільнити, необхідно оформити процедуру згідно з чинним законодавством. Зокрема знадобиться відповідний наказ про звільнення. Скористайтеся прикладом документа від наших експертів, щоб перевіряльники не мали запитань до оформлення наказу про звільнення працівника через знищення майна роботодавця.

Війна змінила трудове законодавство України. Зокрема частину першу статті 41 КЗпП було доповнено новою підставою для звільнення працівників з ініціативи працедавця.

image29
Ірина Житкова, експерт із кадрових питань, Київ
Звільнення у зв’язку з ліквідацією підприємства триває два, а то і три місяці. Нова підстава для звільнення з ініціативи роботодавця, який не може забезпечити працівника роботою у зв’язку зі знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій вимагає надання доказів. Як оформити звільнення так, щоб перевіряльники не мали запитань?

Якщо переведення працівника на іншу роботу неможливе й звільненню через знищення майна роботодавця внаслідок бойових дій бути, оформте наказ.

Скористайтеся зразком від команди Цифрового видавництва Експертус.

Зразок наказу про звільнення у зв’язку зі знищенням майна внаслідок бойових дій

Наказ про звільнення у зв’язку зі знищенням майна роботодавця

СКАЧАТИ

Пам’ятайте про необхідність у день звільнення:

Якщо зберігаєте трудову працівника на підприємстві, внесіть запис про звільнення до його трудової книжки. Також зробіть це, якщо про запис просить сам звільнений (ч. 1 ст. 47 КЗпП). 



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді