Дія. Підпис — електронний підпис у смартфоні

Оновіть застосунок, щоби підписувати документи онлайн. Інформуйте працівників

Дія. Підпис — електронний підпис у смартфоні

Електронне ознайомлення з документами, передбачене частиною 3 статті 29 КЗпП, стає простішим.

Як ознайомлювати з документами під особистий чи електронний підпис (КЕП)

Мінцифри презентувало 10 нових електронних послуг у застосунку та на порталі Дія.

17 травня під час Diia Summit 2.0 стали доступними:

  • Зміна місця реєстрації та реєстрація права власності онлайн — експериментальний проєкт проходить бета-тестування.
  • Автоматична реєстрація ФОП — заявка на відкриття ФОП одразу надходитиме у реєстр фізосіб-підприємців. 10-15 хвилин займатиме заповнення заяви і менше ніж 2 секунди — її обробка.
  • Сплата податків та подання декларацій — дозволить задекларувати доходи, сплатити податки і збори ФОП, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди. Система сповіщень нагадуватиме про граничні дати подання декларацій та сплати податків.
  • Дія.Підпис — електронний підпис у смартфоні дозволить підписати будь-які документи та отримати держпослуги з телефона.
  • NFC-авторизація. Статичний QR-код дозволить ділитися необхідними документами онлайн та переглядати історію поширень: коли, скільки разів і з ким ви ділилися цифровими копіями документів.
  • Нові будівельні послуги — електронний дозвіл на виконання будівельних робіт, електронний сертифікат про прийняття в експлуатацію та автоматична реєстрація декларації про початок виконання будівельних робіт; онлайн-видавання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.
  • E-петиції — дозволить створювати, переглядати та підтримувати електронні петиції на порталі ВзаємоДія або в застосунку Дія.
  • Заміна водійського посвідчення і оновлений розділ «Штрафи».
  • Подання заяви про намір отримати пільгову іпотеку для ВПО.
  • Сплата адмінзбору онлайн.
  • Реєстрація операторів потужностей ринку.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25670

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді