Посадові оклади держслужбовців у 2023 році: постанова КМУ

Уряд визначив схему посадових окладів на посадах державної служби

image44

Особові справи державних службовців: ведемо правильно

06 січня 2023 року Уряд ухвалив проєкт постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15».  Документ визначає схему посадових окладів на посадах державної служби у 2023 році. Про це повідомив Олег Немчінов, міністр КМУ.

Посадові оклади для посад державної служби залишаться на рівні 2022 року, за винятком посад спеціалістів державного органу районного рівня, а також посад спеціалістів державних органів обласного рівня та посад провідних спеціалістів державних органів обласного та районного рівнів.

Міністр також нагадав, що основна стаття витрат держбюджету 2023 року — це витрати на оборону та безпеку. Проте, незважаючи на складні умови воєнного стану, у бюджеті зберегли рівень соціальних стандартів. Мінімальна зарплата з 01 січня 2023 року становить 6700 грн на місяць.

Окрім цього, 22 листопада 2022 року Уряд ухвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад» від 23.11.2022 № 8222 (далі — Законопроєкт № 8222).

Мета Законопроєкту № 8222 — запровадити прозору систему оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад, посилити роль посадового окладу, припинити практику виплат надмірних необґрунтованих надбавок, запровадити дієвий механізм оптимізації граничної чисельності працівників держорганів, впровадити систему грейдів.

Таку реформу системи оплати праці держслужбовців планують розпочати з 01 січня 2024 року, а для держслужбовців державних органів, діяльність яких регулюють спеціальні закони, нову систему оплати праці планують запровадити з 01 січня 2025 року.

Олена Петровська

за матеріалами Тг-каналу Олега Немчінова

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25777

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46129

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33713

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді