Дозвіл на працю іноземців: чи дозволяє уряд електронні документи?

Нещодавно набрала чинності постанова, яка затверджує перелік послуг у паперовому вигляді

image39

Як документувати трудові відносини з іноземцем

Зразок бланка дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні та його технічний опис (бланк дозволу є паперовим аркушем форматом А5) затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2023 року № 68.

Також слід рахуватися з постановою КМУ, яка нещодавно набрала чинності («Деякі питання реалізації Закону України «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» від 13 січня 2023 року № 111). Вона затверджує перелік публічних послуг, результати надання яких оформлюються лише в паперовій формі. До цього списку включено також послугу «Видача, продовження дії,  внесення змін, скасування дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства».

Таким чином, дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України видається виключно в паперовій формі.

За матеріалами Державної служби зайнятості

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Перед прийняттям на роботу (укладанням трудового договору) необхідно перевірити у претендента наявність всіх необхідних документів та їх легітимність. Які саме документи має подати потенційний працівник та на що слід звернути увагу кадровику, перевіряючи такі документи, детально читайте у статті.
88365

Працевлаштування іноземця: порядок оформлення та укладення трудового договору

Працевлаштування іноземних громадян в Україні має свою специфіку. Оформлення на роботу іноземців з посвідкою на постійне проживання відбувається за тими ж правилами, що й самих українців. Водночас, процес працевлаштування іноземців з посвідкою на тимчасове проживання має певні особливості, які співробітник кадрового відділу зобов’язаний враховувати.
54742

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді