Кабмін оновив перелік територій під окупацією та в зоні бойових дій

Використовуйте актуальні дані

image59

Яким документом визначають регіони, де ведуться бойові дії

Уряд оновив перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих. На підставі цього документу, зокрема, визначаються виплати для внутрішньо переміщених осіб.

У Кабінеті Міністрів нагадали, що право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як:

  • території можливих бойових дій;
  • території активних бойових дій;
  • тимчасово окуповані російською федерацією території, на яких не визначена дата завершення бойових дій або тимчасової окупації.

Новий перелік уряд затвердив у грудні 2022 минулого року. Цей перелік періодично оновлюється відповідним наказом Мінреінтеграції. Встановити зв’язок між існуванням загрози для життя і здоров’я працівника та бойовими діями у районі, в якому розташоване підприємство допоможе таблиця.

Кабмін оновив перелік територій під окупацією та в зоні бойових дій

Дивитись повністю

Після оновлення цього місяця до Переліку територій можливих та активних бойових дій увійшли населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення трудового законодавства

Відповідальність за порушення трудового законодавства є основним у правовому регулюванні трудових відносин. Які види відповідальності за порушення трудового законодавства встановлює вітчизняне законодавство? Як уникнути штрафів за порушення трудового законодавства? Усе щодо відповідальності за порушення законодавства про працю — читайте у статті
1101

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
14523

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9853

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
21315

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді