ДПС ліквідувала департамент, що видавав КЕП роботодавцям

Тепер КЕП видаватиме безпосередньо податкова служба. Стало відомо, що буде з КЕП, виданими раніше

ДПС ліквідувала департамент, що видавав КЕП роботодавцям

КМУ затвердив постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою» від 23.06.2021 № 641 (далі — Постанова № 641).

Кабмін погодився з пропозицією Мінфіну реалізувати експериментальний проект щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг ДПС до 23 грудня 2022 року.

Як отримати електронний підпис (КЕП) та використовувати у кадровій роботі

Постановою № 641 КМУ:

  • затвердив Порядок проведення експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг ДПС (далі — Порядок проведення проекту);
  • визначив учасниками експериментального проекту ДПС та Інформаційно-довідковий департамент ДПС (ІДД ДПС).
  • доручив Мінфіну оприлюднити інформацію про проект на вебсайті ДПС та звітувати про результати проекту через 3 місяці після його завершення.

Порядок проведення проекту забезпечить безперервне надання кваліфікованих електронних довірчих послуг ДПС у зв’язку з ліквідацією ІДД ДПС як юридичної особи публічного права.

Щоб надавати кваліфіковані електронні довірчі послуги, ДПС укладатиме публічні договори про заміну кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг та розміщуватиме їх на вебсайті.

Користувач може відмовитись від послуг та надіслати заяву протягом 5 робочих днів або продовжувати отримувати послуги в ДПС. У такому випадку КЕП, сформовані ІДД ДПС, без зміни їх статусу далі обслуговуватиме ДПС згідно з публічним договором.

ДПС отримає всі документи, на підставі яких ІДД ДПС надавав користувачам кваліфіковані електронні довірчі послуги, забезпечить захист даних та безперервне отримання користувачами кваліфікованих електронних довірчих послуг на весь період дії КЕП, які зберігаються у програмно-технічному комплексі.

За інформацією КМУ проект допоможе зберегти майже 2 млн КЕП, сформованих ІДД ДПС для понад 575 тис користувачів електронних довірчих послуг.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами КМУ

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27090

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50590

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34946

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді