Конфлікт інтересів: НАЗК підготувало тести для посадовців

Відомство обіцяє анонімність

image89

Як призначити уповноваженого чи створити підрозділ із запобігання корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції закликало публічних службовців пройти інтерактивні тести, щоб розібратися у типових проблемних ситуаціях. У НАЗК стверджують, що проєкт допоможе зробити вимоги законодавства більш зрозумілими для посадовців, які згодом зможуть вчасно ідентифікувати конфлікт інтересів.

Один з тестів спрямований на виявлення конфлікту інтересів — він має допомогти вирішити, чи є взагалі проблема. Інший тест допоможе визначити дії у разі наявного конфлікту інтересів. 

У Нацагентстві додали, що при проходженні такого тесту повністю зберігається анонімність (жодної особистої інформації вказувати не потрібно).

Водночас НАЗК закликає посадовців не лише поглиблювати власні знання за допомогою сервісів Нацагентства, а й залишати відгуки про роботу сервісів.

За допомогою такої програми з розширення знань та навичок публічних службовців НАЗК сподівається зменшити кількість корупційних правопорушень.

За матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (частина 3)

Серед загалу поширеною є думка про тотожність понять «конфлікт інтересів» і «корупція». Це хибне уявлення цілком закономірне в громадян, які не працюють на публічній службі й не стикаються на практиці з конфліктом інтересів, і неприпустиме в публічних службовців.
7687

Конфлікт інтересів: визначення поняття та законодавство (частина 2)

Продовжуємо розглядати тему щодо конфлікту інтересів. Зокрема, якими міжнародними та вітчизняними законодавчими актами це питання врегульовано. На кого поширюються вимоги законодавства про конфлікт інтересів та розкриваємо поняття «конфлікт інтересів».
8417

Конфлікт інтересів: вимоги до публічних посадових осіб (частина 1)

Конфлікт інтересів — проблема, що не втрачає актуальності, незмінно перебуває у фокусі уваги суспільства, є предметом політичних баталій та резонансних розслідувань незалежно від місця країни в корупційних рейтингах. Про те, що варто знати кадровикам держустанов про конфлікт інтересів — розгляньмо у серії статей з цього питання.
3443

Методичні рекомендації з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Конфлікт інтересів сам по собі не є корупцією і не утворює складу корупційного делікту, однак, залишаючись неврегульованим, він створює передумови для зловживання владою, відхилення від суспільних очікувань, корупції. За порушення вимог антикорупційного законодавства в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів передбачено адміністративну і дисциплінарну відповідальність.
31080

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді