За три тижні під час перевірок Держпраці виявила понад 3200 неоформлених працівників

Ознайомтесь з результатами перевіров в перші три тижні кампанії

Під час перевірок Держпраці виявила понад 3200 неформальних працівників

В Україні продовжується інспекційна кампанія з легалізації праці. За перші три тижні кампанії з виявлення неформальних трудових відносин було розпочато 1063 інспекційних відвідування та виявлено 3216 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

Стартували масові спільні перевірки Держпраці та податківців

«Питання тіньової зайнятості – надзвичайно актуальне для України. Торік майже 11 млн осіб офіційно не отримували зовсім ніякого доходу, а «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється у майже 500 млрд гривень. Рівень тіньової зайнятості напряму впливає на соціально-економічне життя суспільства. Це і надходження до бюджету, необхідні для виплати пенсій та допомоги по безробіттю, і забезпечення захисту соціально-трудових прав працівників», - зазначив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко.

Так, середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця, що засвідчує ефективність такого підходу. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у:

  • Запорізькій – 397
  • Вінницькій – 344
  • Хмельницькій – 221

Крім того, під час проведення перевірок укладено трудові договори із 1219 працівниками, причому щотижня кількість підписаних договорів зростає.

ДПС перевіряє роботодавців паралельно з Держпраці

«Динаміка працевлаштування працівників - важливий маркер ефективності кампанії та налагодження діалогу між державою та бізнесом. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих осіб збільшилась на понад 22%», - прокоментувала заступник Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Найактивніше працівники легалізуються у сферах організації тимчасового розміщування (на 142%) та харчування (на 36%). Також є позитивна динаміка в сферах сільського господарства (на 9%) та торгівлі (на 6%).

З початку інспекційної кампанії найвища динаміка працевлаштування у порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається у:

  • м. Києві – 41%;
  • Полтавській області – 35%
  • Чернівецькій області – 35%

За матеріалами Урядового порталу


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50722

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34991

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24014

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді