За допуск до роботи неоформлених працівників підприємець сплатить штраф 700 тисяч гривень

Закарпаття: хроніки перевірок Держпраці

За допуск до роботи неоформлених працівників підприємець сплатить штраф 700 тисяч гривень

Рік тому фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області перевіряли одне із придорожніх кафе, де здійснює підприємницьку діяльність ФОП з Берегова.

Як проходять перевірки з праці

Під час перевірки виявилося: підприємець допустив до виконання обов’язків кухонного працівника 55-річну місцеву жительку без оформлених з нею трудових відносин, порушивши таким чином вимоги трудового законодавства.

Посадовці Управління Держпраці задокументували цей факт, надали підприємцю припис на обов’язкове усунення виявленого порушення і попередили про передбачену законодавством відповідальність.

Штрафи на роботодавців у 2021 році

Нещодавно у цьому ж кафе проводилася перевірка, під час якої з’ясувалося, що підприємець не тільки не взяв до уваги попередні зауваження інспекторів праці, а навіть більше – залучив до роботи 4 осіб без укладених з ними будь-яких договорів. Молоді люди виконували трудові функції кухара, бармена, офіціанта та кухонного працівника. Один з них на момент перевірки не досяг ще повнолітнього віку.

Згідно з положеннями законодавства про працю, вчинення такого порушення повторно протягом двох років з дня його виявлення тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу у 30-ти кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору. З січня 2021 року розмір штрафу: 180 000 грн.

Нещодавно в Управлінні Держпраці у Закарпатській області була розглянута справа і прийнято рішення про накладення штрафу на вказаного суб’єкта господарювання у сумі 720 тис. гривень.

За матеріалами Держпраці

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
163

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27189

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50979

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35105

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24110

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді