Сайт Держстату зроблять зручним та інтерактивним

Мінцифри розпочало тестування нової версії порталу

Сайт Держстату зроблять зручним та інтерактивнимМіністерство цифрової трансформації оголосило про оновлення порталу Державної служби статистики.

Кадрові звіти — 2023

В уряді назвали такі переваги нового сайту:

  • зберігання інформації в єдиній системі (а не в окремих файлах, як раніше) — це пришвидшить пошук інформації;
  • інструмент «Банк даних» — це дозволить працювати з графіками та таблицями;
  • інтерактивні дашборди, де відображатимуться найважливіші показники;
  • зручні формати для скачування (SDMX-CSV);
  • календар оприлюднення статистичної інформації та графік подання звітності.

Усі ці зміни мають допомогти краще працювати з даними, також більш зручний сервіс зробить інформацію доступнішою. Також в уряді розраховують, що респонденти зможуть краще планувати подання звітів до Державної служби статистики.

У Мінцифри повідомили, що бета-тестування порталу у закритому форматі вже почалося. До тестування долучилися представники бізнесу, громадськості та державних органів. Після цього відбудуться вдосконалення та презентація готового сайту. 

За матеріалами Міністерства цифрової трансформації

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Відпустка за сумісництвом: тривалість, види та порядок надання

Законодавство гарантує право сумісникам отримувати щорічну відпустку і за основним місцем роботи, і за сумісництвом. Який порядок надання відпустки суміснику, чи можлива відпустка за сумісництвом на одному підприємстві, чи вносити сумісників до графіка відпусток, чи передбачає законодавство відпустку на дітей суміснику — розкажемо у статті.
57414

Заява про звільнення за власним бажанням

Якщо працівник прийняв рішення завершити кар’єру в компанії, неодмінно шукатиме бланк заяви на звільнення за власним бажанням. Роз’ясніть працівнику, що оформлення такої заяви залежить від причини звільнення. Скачайте та покажіть колезі зразок заяви на звільнення за власним бажанням.
234249

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
526077

Види наказів та особливості їх оформлення

Оформлення наказів — це відповідальна справа. Чим відрізняється оформлення різних видів наказів, зокрема кадрових? Які реквізити наказу зазначати обов’язково? Розкриваємо секрети діловодства у статті
324382

Відпустка одинокій матері

Одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину.
72193

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді