Держпраці та служба зайнятості вчаться психологічній підтримці

Надалі держслужбовці мають передати знання роботодавцям

Держпраці та служба зайнятості вчаться психологічній підтримціУ рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» реалізується проєкт «Інвестування в людський капітал: психосоціальна підтримка на робочому місці, професійна стійкість». Його за підтримки Мінекономіки впроваджуватимуть Державна служба з питань праці та Державна служба зайнятості.

Документи відділу кадрів: чекліст

Так, служба зайнятості почала роботу над створенням системи задля залучення та утримання кадрів. Тут підготували модульні навчальні програми про ментальне здоров’я.

Тим часом спеціалісти відомств проходять спеціальне навчання, яке має допомогти їм у подальшому доносити важливість збереження психічного здоров'я працівників до роботодавців. Наразі навчання пройшли 384 представники Держпраці.

Загалом же проєкт передбачає роботу з більш ніж 8,6 млн українців (також мають охопити 700 тисяч безробітних). Насамперед допомогу надаватимуть ветеранам, особам з інвалідністю, неповнолітнім,  евакуйованим з тимчасово окупованих територій та працівникам з дітьми. Проєкт триватиме впродовж 2023-2024 років.

В уряді зауважили, що через порушення психічного здоров’я працівників та, як наслідок, втрату продуктивності, світ щороку втрачає приблизно трильйон доларів (за інформацією Міжнародної організації праці).

За матеріалами Міністерства економіки України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5740

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126408

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді