Призовник, який не з'явився за викликом до військкомату, сів у в'язницю

Суд призначив винному покарання у виді одного року обмеження волі

Призовник, який не з'явився за викликом військкомату, сів у в'язницю

Рахівський районний суд Закарпатської області засудив призовника, який не з'явився за викликом військкомату, до одного року обмеження волі з відбуванням покарання.

Формуємо картотеку військовозобов’язаних та призовників

Юнак пройшов медогляд у призовній дільниці та рішенням призовної комісії Рахівського району був визнаний придатним до військової служби, після чого був призваний на строкову військову службу. Він отримав повістку та зобов'язався прибути до військового комісаріату 31 травня 2021 року для відправлення у військову частину, але до комісаріату він не прибув. Таким чином юнак ухилився від призову на строкову службу.

У суді обвинувачений свою вину визнав.

Як документувати призов працівника на строкову військову службу

Суд при ухвалі рішення зазначив, що з огляду на підвищену суспільну небезпеку, ухилення від призову на військову службу, яка підриває боєготовність ЗСУ, а отже і обороноздатність країни, дезорганізує діяльність держорганів, що здійснюють комплектування ЗСУ, дане правопорушення віднесено до кримінальних правопорушень.

Наразі країна переживає складний період, тому порушення порядку комплектування ЗСУ ставить під загрозу не тільки публічну безпеку й порядок, а й саму державність, суверенність і незалежність. Суд вважає, що немає підстав для застосування у відношенні обвинуваченого положень ст. 75 КК (звільнення від відбування покарання з випробуванням).

Суд прийшов до висновку про те, що мірою виправлення обвинуваченого та запобігання вчиненню ним нових кримінальних правопорушень має бути кримінальне покарання в межах санкції статті 335 КК, а саме: обмеження волі у мінімальному розмірі.

6 вересня суд визнав призовника винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 335 КК та призначив йому покарання: 1 рік обмеження волі.

За матеріалами Ukrainian Military Pages

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
168

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27242

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51159

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35152

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24155

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді