Головний державний санлікар затвердив нові протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (Постанова МОЗ від 06.09.2021 № 13).
Заклади громадського харчування під час роботи зобов’язані:
- дотримувати протиепідемічних заходів та запобігати ускладненню епідемічної ситуації;
- обслуговувати відвідувачів відповідно до вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, вимог, встановлених КМУ на період карантину.
Відповідає за організацію та виконання протиепідемічних заходів — керівник або адміністратор закладу.
Як оформити відсутність працівника через вакцинацію
Особа, яку призначили відповідальною за дотриманням протиепідемічних заходів:
- щодня контролює виконання заходів;
- проводить роз'яснювальну роботу з персоналом про індивідуальні заходи профілактики та реагування на появу симптомів COVID-19 серед персоналу;
- інформує персонал про вакцинацію, профілактику та протидію поширенню COVID-19;
- розробляє алгоритми дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на COVID-19 серед персоналу;
- не допускає до роботи персонал, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я;
- проводить інструктаж для персоналу про запобігання поширенню COVID-19, дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічні заходи.
Попередня постанова МОЗ «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.12.2020 № 57 втратила чинність.
Олена Петровська