Невакцинованих працівників, які хворіють, від роботи не відсторонюють

ФСС оплатить лікарняний на загальних підставах

Невакцинованих працівників, які хворіють, від роботи не відсторонюють

ФСС нагадує, що з 9 грудня 2021 року зобов’язані вакцинуватись проти COVID-19 працівники стратегічних підприємств.

Як відсторонити від роботи невакцинованого працівника

Керівники зобов’язані відсторонити від роботи працівників та держслужбовців, які входять до Переліку професій та працівників організацій, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, затвердженого наказом МОЗ від 04.10.2021 № 2153, але відмовляються або ухиляються від щеплень проти СOVID-19. Виняток: особи, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень та надали медичний висновок за формою № 028-1/о про це. Так скеровує пункт 41-6 Постанови КМУ від 09.12.2020 № 1236.

Листки непрацездатності відсторонених працівників ФСС не оплачує.

Якщо до дня початку відсторонення працівник захворів, перший день такого відсторонення переносять на перший робочий день після закінчення періоду тимчасової непрацездатності. У такому випадку ФСС оплачує лікарняний на загальних підставах.

Як працювати з е-лікарняними

Якщо працівника на лікарняному включили до наказу про відсторонення, до документу вносять зміни та переносять початок відсторонення на перший робочий день після закінчення тимчасової непрацездатності. Після внесення змін до наказу нараховують допомогу по тимчасовій непрацездатності на загальних підставах на підставі лікарняного.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ФСС


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516428

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27317

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51512

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді