Роботи, виконані додатково, понад норму та у нічний час повинні додатково оплачуватися

Працівникам готелю доплатили понад 150 тис. грн

Роботи, виконані додатково, понад норму та у нічний час повинні додатково оплачуватися

Наказ про доплату за шкідливі умови праціСкачати зразок за ДСТУ 4163:2020

У вересні цього року під час проведення планової перевірки в готелі, що знаходиться у м. Червоноград, інспектори праці виявили, що працівники залучаються до понаднормових робі та у нічний час, а також виконують роботу не обумовлену трудовим договором. Інспектори встановили, що таким працівникам роботодавець не проводить передбачені чинним законодавством доплати.

Як провести доплату за роботу у вечірній та нічний час

Роботодавцю роз’яснили вимоги чинного законодавства про працю, зокрема:

  • щодо оплати праці,
  • робочого часу та часу відпочинку,
  • щодо необхідності ведення достовірного їх обліку.

За результатами перевірки керівника зобов’язали усунути порушення та забезпечити у подальшому дотримання прав працівників.

Суб’єкта господарювання надав копії документів, котрі свідчать про виконання припису та усунення порушень прав працівників. З метою усунення порушень вимог статей 31, 105, 108 КЗпП працівникам підприємства донараховано та виплачено загалом понад 150 тис. грн.

За матеріалами ГУ Держпраці у Львівській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27332

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51562

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді