За яких умов Держпраці проведе позапланові перевірки за заявами від відсторонених працівників

Детально у прямому ефірі на UA:Житомир

За яких умов Держпраці проведе позапланові перевірки за заявами від відсторонених працівників

До Управління Держпраці у Житомирській області надходять звернення від працівників, яких відсторонили через відсутність щеплення проти COVID-19, в яких вони просять перевірити процедуру відсторонення. Для проведення таких перевірок є певні умови.

Як оформити відсторонення невакцинованого працівника

Про це розповів начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін у прямому ефірі на UA:Житомир.

"Ми отримуємо звернення-скаргу від працівників, яких відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 і зобов’язані, на підставі такого звернення, звернутися до Центрального апарату Держпраці і отримати погодження для проведення позапланової перевірки. Тільки на підставі погодження ми готуємо розпорядчі документи – наказ і направлення, в яких зазначено куди виходимо, коли та хто проводитиме перевірку. Після цих процедур наш державний службовець-інспектор має право вийти на перевірку у навчальний заклад", – розповів Сергій Сечін.

Начальник Управління пояснив, що підстави для здійснення позапланових перевірок визначені ст. 6 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Як відобразити в табелі відсторонення невакцинованого працівника

"У разі виявлення порушень процедури відсторонення, інспектор виносить припис адміністрації навчального закладу для негайного виконання. В той же час, отримавши копію акту такої перевірки, відсторонений працівник може звернутися до суду, щоб зобов’язати адміністрацію навчального закладу скасувати наказ і поновити на роботі з того часу, коли людина була відсторонена", – додав Сергій Сечін.

З початку листопада до Управління Держпраці надійшло 11 звернень від відсторонених невакцинованих працівників.

За матеріалами Управління Держпраці в Житомирській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27334

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51564

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35334

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді