ФСС погасить заборгованості по лікарняних на 1,75 млрд гривень

Підвищення рівня захворюваності на COVID-19 спричинило утворення заборгованості

ФСС погасить заборгованості по лікарняних на 1,75 млрд гривень

Внаслідок пандемії та підвищення рівня захворюваності на COVID-19 збільшилася кількість випадків амбулаторного та стаціонарного лікування застрахованих осіб, а тому збільшилася кількість днів їх непрацездатності, що призвело до утворення заборгованості з оплати Фондом листків непрацездатності.

Як працювати з е-лікарняними

15 грудня Уряд прийняв рішення про виділення коштів Фонду у сумі 1 750,0 млн гривень для виплати застрахованим особами боргів по лікарняним.

21 грудня відповідні кошти Державна казначейська служба перерахувала на рахунок Фонду і вже в найближчі дні зазначені кошти переведуть на рахунки роботодавців, які їх виплатять застрахованим особам.

Які статуси має е-лікарняний

Завдяки наданій з держбюджету фінансовій підтримці Фонд погасить заборгованість з оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також допомоги на поховання для понад 330 тис. застрахованих осіб.

Коли оплатять лікарняний можна дізнатися наступним чином:

  • це можна зробити онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних щоденно оновлюється у телеграм-каналі ;
  • уточнити дату можна також у відділенні ФСС, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі "гарячі лінії".

За матеріалами Урядового порталу

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27351

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51627

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді