Розкажіть працівникам, як захиститися узимку

Поради від полярників

Розкажіть працівникам, як захиститися узимку

До нас прийшла справжня зима. Нагадуємо основні лайфхаки від полярників, як захиститися від переохолодження та обмороження.

Які умови роботи під час морозів

  • Щоб не змерзнути на морозі – рухайтеся! Навіть, якщо доводиться стояти/сидіти на одному місці, робіть рухи пальцями, ногами, руками, розминайтеся.
  • Не виходьте на холод голодним – організму треба багато енергії. Візьміть з собою шоколад чи поживний батончик, якщо раптом треба буде відновити сили.
  • Не менш як за півгодини до виходу з дому змастіть обличчя та руки жирними кремом, а для губ використайте гігієнічну помаду чи бальзам.
  • Вдягайте кілька шарів одягу, між якими завжди має залишатися простір: так краще зберігається тепло.
  • Слідкуйте, щоб ваші речі були сухими. Якщо йдете ліпити сніговика, то візьміть з собою кілька пар рукавичок.
  • Максимально закривайте всі ділянки тіла: вдягайте теплі рукавички, шапку, а зверху капюшон. Для захисту обличчя можна використати баф – це багатофункціональна пов'язка, яка гарно відводить вологу.
  • Використовуйте термоодяг. Він існує різних видів. Наприклад, для активного руху на морозі обирайте той, що гарно відводить вологу. Якщо ж ваша активність буде не дуже високою, то потрібен теплозберігальний одяг.
  • Зараз є багато спеціального одягу, який захищає від низьких температур та вологи, зокрема куртки й комбінезони. Можливо, це не дуже вишукано, але тепло. Окрім того, є можливість відчути себе полярниками, що цілий рік працюють на вулиці в такому одязі.
  • Тісне взуття на тонкій підошві – це гарантія того, що ваші ноги змерзнуть. Як і в випадку з одягом, між ногою в теплих шкарпетках і взуттям має залишатися певний простір для збереження тепла. Краще утримати його допоможе і товста підошва.
  • Грітися алкоголем – це дуже погана ідея. Він дає примарне відчуття тепла тільки на перший час, а потім навпаки сприяє переохолодженню.
Як організувати роботу на відкритому повітрі під час морозів

За матеріалами НАНЦ

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27351

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51631

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді