Кабмін переглянув посадові оклади та доплати працівників державних і комунальних закладів освіти

Документ почне діяти з 1 січня 2022 року

Кабмін переглянув посадові оклади та доплати працівників державних і комунальних закладів освіти

КМУ затвердив постановою від 28.12.2021 № 1391:

  • розміри підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти;
  • розміри доплат за окремі види педагогічної діяльності працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти.

Посадові оклади за роботу в певних типах закладів та установ освіти підвищать від 10% до 30% посадового окладу. Так, педпрацівникам, помічникам вихователів та керівним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, у спеціалізованих будинках дитини, дитячих будинках і закладах загальної середньої освіти, підвищать посадовий оклад (ставку заробітної плати) на 30%.

Приватний навчальний заклад: оплата праці та облік робочого часу педагогів

За педагогічні та інші звання посадовий оклад підвищать від 10% до 20%, за знання та використання в роботі іноземної мови — на 5% або 10%.

Розміри доплат за окремі види педагогічної діяльності працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти встановили у діапазоні від 10% до 40%. Так, доплата за класне керівництво у 1—4 класах становитиме 20%, у 5—11 класах — 25%.

Такі підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності встановили працівникам, які займають посади згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 № 963, і на яких поширюють умови оплати праці працівників закладів та установ освіти.

Працівникам закладів та установ освіти, яким передбачено підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) за кількома підставами, абсолютний розмір кожного підвищення визначатимуть виходячи з розміру посадового окладу (ставки заробітної плати) без урахування іншого підвищення.

Цим же документом Кабмін зупинив дію постанови КМУ «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» від 10.07.2019 № 822 ще на один рік, — до 31 грудня 2022 року.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами КМУ

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27354

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51656

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35382

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді