Уряд затвердив порядок підготовки громадян України до нацспротиву

Порядок діє з 13 січня 2022 року

Уряд затвердив порядок підготовки громадян України до нацспротиву

Уряд затвердив Порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву (далі — Порядок) постановою КМУ від 29.12.2021 № 1443.

Порядок визначає процедуру, за якою здійснюватимуть підготовку в мирний час та особливий період. Загальновійськову підготовку проходитимуть громадяни допризовного, призовного віку, військовозобов'язані, резервісти та інші категорії громадян, які виявили бажання долучитися до нацспротиву.

Відео: Військовий облік жінок: алгоритм дій відділу кадрів та інструменти, що убезпечать від штрафів

Загальновійськова підготовка поділяється на початкову і базову підготовку.

Початкову підготовку організовуватиме МОН разом з Міноборони. Таку підготовку включатимуть до Держстандарту профільної середньої освіти, яку реалізують на третьому рівні повної загальної середньої освіти в закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інших закладах освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

Базову підготовку організовуватиме та проводитиме Міноборони разом з місцевими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, волонтерськими, громадськими та спортивними організаціями.

Базову підготовку проводитимуть відповідно до вимог наказів і директив Міноборони, Головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ на підставі досвіду, отриманого під час ведення бойових дій в районі проведення ООС, стандартів підготовки збройних сил держав — членів НАТО.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами КМУ

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27356

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51665

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35386

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді