НАЗК: колишні посадовці мають подати декларацію “після звільнення”

Детально про строки подання декларації

НАЗК: колишні посадовці мають подати декларацію “після звільнення”

Держслужбовці, які минулого року звільнилися з держслужби або іншої посади, яка передбачала обов’язок декларування, у 2022 році мають подати ще одну декларацію.

Колишні посадовці мають подати декларацію "після звільнення" у період з 1 січня до 31 березня включно наступного року після того, як припинили займати посаду, яка передбачає обов’язок декларування.

Скільки декларацій подавати претенденту на посаду в ОМС за конкурсом

НАЗК звертає увагу, що у новій формі декларації для того, щоб подати декларацію після звільнення, у розділі "Вид декларації та звітний період" потрібно обрати вид декларації "щорічна", а потім обрати позначку "я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)".

Є кілька випадків, коли декларацію після звільнення подавати не потрібно:

  • якщо до 1 квітня 2022 року ви знову влаштовуєтесь на роботу, яка передбачає обов’язок декларування;
  • якщо ваша декларація при звільненні охопила період з 01.01.2021 по 31.12.2021 включно. У такому разі вам не потрібно подавати щорічну декларацію за 2021 рік, бо вказана декларація вже є річною;
  • якщо ваша посада більше не передбачає обов’язок декларування. Наприклад, згідно зі змінами, внесеними до закону, чи у зв’язку зі зміною статусу юридичної особи публічного права на юридичну особу приватного права. У цьому випадку ви втрачаєте статус суб’єкта декларування, і вимоги фінансового контролю більше не поширюються на вас, а отже, вам більше не потрібно подавати декларації будь-якого виду.

Кампанія декларування триває до 31 березня 2022 року.

В декларації необхідно вказати належне вам та членам вашої сім’ї майно (на праві власності та користування), а також його вартість. Якщо така інформація не вказана, НАЗК може виявити це завдяки ІТ-інструментам, після чого може розпочати перевірку вашої декларації.

За матеріалами НАЗК

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27356

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51667

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35386

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді