Громадські роботи: ключові правила оформлення працівників

Підкажемо, який договір укласти та чи потрібно інформувати податкову

Громадські роботи: ключові правила оформлення працівниківПідставою для проведення громадських робіт є документ, який укладають між собою центр зайнятості та роботодавець (згідно з рішенням місцевої влади) — договір про організацію і фінансування громадських робіт.

Тимчасовий працівник: від прийняття до звільнення

З усіма працівниками при цьому слід укласти строковий трудовий договір у письмовій формі (із внесенням до трудових книжок відповідних записів). Відповідно, працівники на тимчасових роботах мають право на ті ж соціальні гарантії, що й інші громадяни.

У Державній службі з питань праці уточнили, що так само універсальною є необхідність інформувати органи податкової служби про прийняття працівників на роботу — це правило стосується усіх видів робіт (і тимчасових зокрема).

Зауважте: впродовж року термін строкових трудових договорів, укладених для проведення тимчасових робіт, не має перевищувати 180 календарних днів. 

За матеріалами Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді