Незаконно звільнили працівника з інвалідністю? Держпраці поновить

Чи варто наражатися на перевірку?

Закарпаття: працівниця-інвалід поновила свої трудові права

Жителька Мукачева є інвалідом першої групи по зору, тому працевлаштуватися жінці нелегко. У 2016-му мукачівку прийняли на роботу на посаду «складальник виробів з пластмаси» в один із цехів місцевого підприємства, що належить Українському товариству сліпих.

Які обмеження на звільнення працівників з інвалідністю

Торік у серпні жінку звільнили на підставі наказу підприємства з формулюванням «невідповідність виконуваній роботі за станом здоров’я». Можливо, таке рішення було продиктоване нестабільним фінансовим станом підприємства, оскілько воно перебуває в числі боржників. Жінка змушена була звернутися до суду, і в грудні минулого року її поновили на роботі, а далі новим наказом знову відсторонили.

Жінка звернулася до Держпраці. Під час перевірки підприємства фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області з’ясували, що в програмі індивідуальної реабілітації мукачівки, виданій Обласним центром медико-соціальної експертизи, вказано про можливість роботи на займаній посаді. Перевірка встановила: правових підстав для відсторонення жінки від роботи у керівництва підприємства не було.

Як проходять перевірки з праці

Керівнику був внесений припис на обов’язкове усунення зафіксованого порушення.

За матеріалами Управління Держпраці в Закарпатській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516444

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
179

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27367

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51717

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35411

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді