Електронні трудові книжки: скільки працівників та роботодавців вже «оцифровано»

Електронні трудові книжки: про що слід знати роботодавцю?

Акт про зіпсуття трудової книжкиСкачати зразок за ДСТУ 4163:2020

Пенсійний фонд України нагадує, що починаючи з 10 червня 2021 р., в Україні офіційно запровадили електронні трудові книжки. З моменту набрання чинності Закону подано 1074,2 тис. сканкопій трудових книжок. Із них:

  • страхувальниками – 557, 6 тис.
  • застрахованими особами – 516, 6 тис.

Як отримати Сертифікат експерта з кадрового аудиту

Для проведення оцифрування та переведення у цифрову форму на порталі електронних послуг ПФУ з грудня 2019 р. подано більш ніж 1739, 0 тис. сканованих трудових книжок.

На думку ПФУ, це нововведення вдосконалює облік трудової діяльності, зменшує паперовий документообіг і, як наслідок – ризик втратити чи пошкодити документ.

 Електронні трудові книжки: скільки працівників та роботодавців вже «оцифровано»

Джерело: ПФУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121766

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
56920

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
34095

Аудит трудових книжок

Аудит трудових книжок слід проводити, зокрема, коли на роботу оформився новий кадровик та перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування до Пенсійного фонду. Детально про випадки проведення аудиту трудових книжок та про дії роботодавця і працівника у разі втрати трудової книжки читайте у статті.
41867

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді