Кадровики подаватимуть Звіт 3-ПН за новою формою в електронному вигляді з КЕП

Зможемо подати форму через електронний кабінет на сайті служби зайнятості або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг
Кадровики подаватимуть Звіт 3-ПН за новою формою в електронному вигляді з КЕП

СПО об’єднань профспілок України розмістило на своєму сайті для обговорення доопрацьований проект наказу Мінекономіки «Про затвердження форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання».

Нагадаємо, що поточна форма звіту про вакансії № 3-ПН затверджена наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 316. Але тепер цим питанням опікується вже Мінекономіки. Тож незабаром з’явиться форма та порядок її подання в новій редакції, затвердженій вже цим міністерством.

Як скласти звіт про вакансії за формою № 3-ПН

Новий Порядок подання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» передбачає, що роботодавець подаватиме форму № 3-ПН не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії до базового центру зайнятості або філії міжрегіонального / регіонального центру зайнятості.

Роботодавець зможе подати форму № 3-ПН в електронній або у паперовій формі.

Електронну форму № 3-ПН подаватимемо одним із способів:

  • через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості;
  • через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, у т. ч. через інтегровані з ним інформаційні системи держорганів та ОМС.

Електронну форму № 3-ПН без КЕП необхідно підтвердити та подати до центру зайнятості протягом п’яти робочих днів паперову форму, засвідчену підписом керівника.

Форма № 3-ПН складається:

  • з таблиці «Основні дані про вакансію(ї)», девідображають загальну інформацію про вакансії;
  • з додатку до Інформації про попит на робочу силу (вакансії) — детальних відомостей про вакансію.

У доопрацьованій формі таблиці залишили нову графу «Спосіб укомплектування вакансії(й)» — за сприяння Державної служби зайнятості або підприємством самостійно.

Відомості про вакансію заповнюватиме фахівець центру зайнятості в один із способів:

  • при особистій зустрічі з роботодавцем;
  • по телефону або через засоби електронної комунікації.

Відомості про вакансію зможе заповнити і роботодавець самостійно.

Нова форму № 3-ПН та порядок її подання почнуть діяти через один місяць з дня, коли їх затвердить та офіційно опублікує Мінекономіки. З цієї ж дати втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 316.

Олена Петровська

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ФПСУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді