Довідка про доходи: як отримати

Працівник може взяти довідку у роботодавця або ж отримати самостійно

Довідка про доходи: як отриматиКодекс законів про працю України (ст. 49) зобов'язує роботодавців на вимогу працівників видати довідку про роботу особи на підприємстві (із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати).

Як працівнику отримати довідку ОК-5 на порталі Дія

Водночас Державна служба з питань праці зауважила, що громадяни можуть отримати індивідуальні відомості з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за формами ОК-5 та ОК-7 таким шляхом:

  • через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду в особистому кабінеті;
  • через вебпортал Державної податкової служби;
  • в застосунку «Дія».

За матеріалами Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Як дистанційно звільнити працівника

Статті за темою

Усі статті за темою

Сучасні підходи до утримання талановитих співробітників

Збереження кваліфікованих кадрів є критично важливим завданням працівника кадрової служби будь-якої організації. Це включає в себе низку стратегій і практик, спрямованих на утримання талановитих працівників, які сприяють розвитку компанії. Як побудувати ефективну програму розвитку працівників та як утримати співробітника — у статті
61

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
16756

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
261

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
141

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
513558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді