Стажування студентів: що писати у трудовій книжці?

Дізнайтеся, що є підставою для внесення записів

Стажування студентів: що писати у трудовій книжці?Укладаючи договір про стажування, спирайтеся на постанову Кабміну «Про затвердження Порядку укладення договору про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця і Типової форми договору про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця» від 16.01.2013 року № 20. Цей нормативний документ також встановлює форму такого договору.

Вносимо до трудової книжки запис про стажування студента

Після того, як договір буде укладено, роботодавець повинен:

  • затвердити індивідуальну програму стажування;
  • видати наказ про проходження стажування (із зазначенням термінів та місця проходження, професії, режиму стажування та безпосереднього керівника).

Запис до трудової книжки вносять на підставі наказу про стажування.

Якщо особа не має трудової книжки, вона може вимагати, щоб їй оформили документ вперше.

У трудовій книжці слід вказати:

  • посаду;
  • період і місце проходження стажування (структурний підрозділ); 
  • спеціальність (кваліфікацію) або професію (кваліфікаційний рівень).

Внести запис потрібно упродовж тижня після прийняття на стажування.

Пам'ятайте: інформацію потрібно також внести до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За матеріалами Схiдного міжрегiонального управлiння Держпрацi

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Стажування для студентів: як оформити

Стажування студентів на підприємстві — це можливість здобути практичний досвід за майбутньою професією. Які особливості оформлення стажування, укладення договору та оплати необхідно знати кадровику й роботодавцю, роз’яснюємо у статті.
6828

Стажування на робочому місці до оформлення трудових відносин — не правомірно

Нині на ринку праці нерідко трапляється, що роботодавець, щоб застрахувати себе від небажаних наслідків, проводить стажування працівників перед оформленням на роботу. Проте це — не правомірно. Є законний шлях перевірити, чи відповідає працівник займаній посаді.
74039

Стажування та допуск до роботи підвищеної небезпеки

Стажування — це набуття особою практичного досвіду виконання виробничих завдань і обов’язків на робочому місці організації після теоретичної підготовки до початку самостійної роботи під безпосереднім керівництвом досвідченого фахівця.
26871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді