Відстрочки заброньованих працівників продовжуються автоматично, — роз’яснення Мінекономіки

Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Додаткових рішень, щоб продовжити відстрочку, міністерство не приймає

Бронювання працівників під час війни

7 травня КМУ постановою № 516 (далі — постанова КМУ № 516) автоматично продовжив строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які Мінекономіки надало військовозобов’язаним працівникам відповідними рішеннями згідно з постановою КМУ від 27.01.2023 № 76, та які не закінчилися на день, коли постанову прийняли.

Наприклад, якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, яку Мінекономіки надало своїм рішенням, закінчується 17 травня 2024 року, згідно з постановою КМУ № 516 строк її дії автоматично продовжується на один місяць, тобто до 17 червня 2024 року.

Постанова КМУ № 516 не передбачає, що Мінекономіки приймає додаткові рішення та накази про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 7 травня 2024 (лист Мінекономіки від 14.05.2024 № 2704-20/35460-03).

Олена Петровська

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
1335

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
61924

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63980

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
285076

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді