Попередьте працівників про нову схему викрадання даних платіжних карток

Яку тематику шахраї використовують цього разу?

Попередьте працівників про нову схему викрадання даних платіжних карток

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA попереджає про нову шахрайську схему.

У Facebook виявлено шахрайську сторінку, що імітує ресурс телеканалу «ТСН». На сторінці пропонують взяти участь в опитуванні. Для цього потрібно перейти за посиланням та нібито отримати «грошову допомогу в рамках соціальної програми ООН». Надалі пропонують надати персональну інформацію та здійснити додатковий платіж.

Як результат – дані платіжної картки буде скомпрометовано.

Кадровий інтенсив для бухгалтера➤Як налагодити роботу в мирний та воєнний час

Держспецзв’язку наголошує!

Ніколи не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції).

Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті, негайно заблокуйте платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через інтернет-банкінг.

Дотримуйтесь базових правил кібергігієни.

Джерело: ВР

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про проведення атестації працівників підприємства

Алгоритм проведення атестації працівників підприємства залежить від того, чи укладено на підприємстві колективний договір. Якщо колективний договір все ж таки є, його норми щодо атестації працівників мають бути продубльовані у Положенні про проведення атестації працівників.
9785

Зразок наказу про проведення атестації робочих місць

Якщо працівник має право на пенсію на пільгових умовах, до трудової книжки кадровик обов’язково має внести запис про атестацію робочого місця — на підтвердження цього права. Скачайте зразок наказу про проведення атестації робочих місць за вимогами ДСТУ 4163:2020
7168

Експертус Кадри: тепер спробувати може кожен

Система «Експертус Кадри» пропонує рішення професійних питань у зручній та доступній кожному формі. Тепер ви можете спробувати скористатися системою і відчути всі її переваги
3311

Працівники, які не підлягають атестації

Атестація працівників — одна зі складових роботи кадровика, яка допомагає керівнику прийняти рішення щодо удосконалення чи звільнення підлеглих. А чи усі категорії працівників можна атестувати? Розберімося.
4102

Звільнення працівника за результатами атестації

Для того щоб оцінити професійну кваліфікацію працівників та її відповідність виконуваній працівником роботі, працедавець може проводити атестацію працівників. Від результатів атестації залежить подальша діяльність працівника на підприємстві.
4527

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді