28 липня відзначатимемо День Української Державності

Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

28 липня відзначатимемо День Української Державності

Народний депутат з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк поінформував, що законопроєкт № 5864 підтримало 257 народних депутатів.

Законопроєкт передбачає внесення змін до ст. 73 КЗпП та доповнення переліку святкових днів в Україні ще одним — Днем Української Державності.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Відділ кадрів в умовах війни: як приймати рішення в правовому полі

Нагадаємо, що 24 серпня 2021 року, у День Незалежності України, президент України Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята та підписав відповідний указ № 423.

В документі зазначено:

«Відзначати День Української Державності щорічно 28 липня — у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого».

Водночас слід пам'ятати, що під час воєнного стану діють не усі норми Кодексу законів про працю. Зокрема не застосовують норми 73 КЗпП (ч. 6 ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ).

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Спецперевірка осіб місцевого самоврядування: кого перевіряють при прийнятті на роботу

«Важка ти, шапко Мономаха!» Саме так можна охарактеризувати призначення особи на відповідальну державну посаду. Від самого початку громадянин має проходити всі кола відбору та перевірок, аби підтвердити свою компетентність та відповідність займаній посаді, відсутність обмежень для її зайняття. З’ясуємо, коли ж проводити спеціальну перевірку? Чи підлягає спеціальній перевірці міський голова, обраний на наступний строк? Чи передбачено спеціальну перевірку секретаря міської ради та заступників міського голови?
13615

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді