Як перевірити статус заявки на допомогу від міжнародних організацій?

Відтепер на платформі єДопомога це можна зробити у три кроки.

Як перевірити статус заявки на допомогу від міжнародних організацій?

Для перевірки статусу заявки на допомогу від міжнародних організацій необхідно:

  1. Перейти на сайт єДопомога та натиснути кнопку «Перевірка статусу заявки».
  2. Вказати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) та номер телефону.
  3. Натиснути кнопку «Перевірити статус», після чого дізнаєтесь статус заявки.

Статуси заявки можуть бути такими:

  • «Заявка не знайдена» — заявка не надсилалась через платформу єДопомога.
  • «Ваша заявка в процесі верифікації» — заявка передана до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Мінсоцполітики та наразі відбувається перевірка правильності поданих даних, ідентифікація особи та належність до вказаних соціальних статусів.
  • «Ваша заявка успішно верифікована» — вказані у заявці персональні дані та соціальні статуси підтверджено.
  • «Ваша заявка не пройшла верифікацію» — вказані в заявці статуси не відповідають наявній інформації Мінсоцполітики. Заявнику необхідно звернутися до органів соцзахисту для актуалізації статусу. Після актуалізації буде можливість подати виправлену заявку повторно.
  • «Ваша заявка містить помилки» — в заявці допущені помилки, тож потрібно її додатково перевірити. Після цього у заявника буде можливість подати виправлену заявку знову.
  • «Заявка знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародних організацій» — цей статус ще раз підтверджує, що заявка успішно пройшла верифікацію та буде передана міжнародним організаціям за умови відповідності соціальної категорії (статусу) заявника до умов виплат, які визначають міжнародні організації.

Міністерство соціальної політики України звертає увагу, що надалі статуси можуть змінюватись після отримання заявки міжнародними організаціями за їх запитом та підтвердження готовності здійснити виплату.

Відділ кадрів в умовах воєнного стану: алгоритми дій+персональні консультації

Наразі Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявників, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати якісну та перевірену інформацію про осіб та їх потреби.

Проєкт з надання допомоги найбільш вразливим категоріям населення, які постраждали від воєнного вторгнення російської федерації в Україні, реалізуються у межах спільної роботи Мінсоцполітики та окремих агенції ООН, таких як Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), Всесвітня продовольча програма (ВПП), Міжнародною організацією RED ROSE, Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України.

Проведення таких виплат відбуватиметься за результатами проведеної верифікації та лише за умови підтримки та фінансування відповідних проєктів міжнародними донорами.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Допомога на поховання 2024

Кадровик переживає з працівниками безліч подій з їхнього життя. Якщо працівник звернувся за допомогою на поховання члена сім’ї або, навпаки, родичі працівника прийшли з сумною звісткою, будьте готові оформити допомогу, надавши при цьому зразок заяви на матеріальну допомогу на поховання та роз’яснити особливості одержання такої допомоги
118563

Матеріальна допомога на оздоровлення

Для того, щоб отримати матеріальну допомогу на оздоровлення, потрібно взяти свою щорічну відпустку (або її частину). Матеріальна допомога на оздоровлення надається окремим категоріям працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення, чи виплачувати таку допомогу під час воєнного стану? Відповідь на ці та інші запитання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення знайдете у статті.
110986

Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств, установ та організацій, які фінансують з бюджету. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
113076

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47645

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді