Скільки доплачувати працівнику за ведення військового обліку на підприємстві, — роз’яснення Держпраці

Розмір доплати залежить від декількох факторів. Перевірте, чи правильно встановлено доплату на вашомі підприємстві

Скільки доплачувати працівнику за ведення військового обліку на підприємстві, — роз’яснення Держпраці

Персональний облік призовників і військовозобов’язаних передбачає облік відомостей щодо призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи або навчання та покладається на керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності (ч. 5 ст. 34 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»). Облік військовозобов’язаних ведеться відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений постановою КМУ від 07.12.2016 № 921 (далі – Порядок).

За наявності на військовому обліку в державних органах, на підприємствах, в установах і організаціях менше 500 призовників і військовозобов’язаних, обов’язки з ведення військового обліку покладається на посадових осіб служби персоналу або служби управління персоналом, якому встановлюється доплата в розмірі до 50% посадового окладу, крім державних службовців (п. 11 Порядку).

Зверніть увагу! Така доплата встановлюється, якщо на посадову особу служби персоналу або служби управління персоналом покладаються додаткові обов’язки з ведення військового обліку, які не передбачені посадовою інструкцією.

Згідно з пп. 3 п. 10 Порядку на підприємствах, в установах та організаціях кількість відповідальних за ведення військового обліку залежить від наявності на військовому обліку призовників і військовозобов’язаних, а саме:

  • від 500 до 2000 – одна відповідальна особа;
  • від 2000 до 4000 – дві особи;
  • від 4000 до 7000 – три особи, а на кожні наступні 3000 призовників і військовозобов’язаних – по одній особі додатково.

ГУ Держпраці у Дніпропетровській області зауважує, що граничний розмір доплати складає 50% посадового окладу, але остаточно її розмір установлює керівник установи, організації.

Таким чином, встановити доплату можна в межах фонду оплати праці після здійснення обов’язкових виплат.

Про

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Особова справа працівника: правила та порядок формування

Особова справа — це сукупність документів, в яких відображені відомості про трудову діяльність особи та її біографічні дані. Зокрема, про освіту, військову службу, сімейний стан, державні відзнаки та інше. Законодавство регламентує правила формування особової справи працівника. Правила ведення особових справ та поради експертів вбережуть вас від помилок і зайвої роботи.
124522

Журнал реєстрації наказів з кадрових питань

Уся робота з наказами, особливості їх опрацювання, формування у справи, зберігання залежить від того, до якого виду належить наказ. Про всі тонкощі читайте у статті.
129404

Зразок та бланк довідки з місця роботи

Довідку з місця роботи роботодавець зобов’язаний видати на прохання працівника. Складаючи таку довідку, дотримайтесь законодавчих рекомендацій та скористайтеся зразком за ДСТУ 4163:2020
538839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді