Постанова про виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану затверджена

До яких робіт залучатимуть українців? Як оплачуватиметься така робота та чим загрожує відмова від суспільно корисних робіт?

Постанова про виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану затверджена

Постанова Кабміну № 716, яка регулюватиме організацію суспільно корисних робіт в Україні під час війни, затверджена.

Наразі надважливими завданнями для тих, хто в тилу, є відновлення інфраструктури, будівництво захисних споруд, супровід громадян з інвалідністю тощо.

У кожній області різновид робіт визначатимуть місцева влада та військово-цивільні адміністрації, але всі вони будуть спрямовуватися на відбудову інфраструктури та економіки країни.

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Орієнтовний перелік суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану:

  • ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності;
  • розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг;
  • будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиселевих, протилавинних, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення;
  • ремонт і будівництво житлових приміщень;
  • роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.
  • вантажно-розвантажувальні роботи, що виконуються на залізницях, у портах тощо;
  • сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння);
  • надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру;
  • організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій;
  • роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку;
  • упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд;
  • заготівля дров для опалювального сезону;
  • ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

Державна служба зайнятості зауважує, що спочатку пропонуватиме вакансії, які відповідають умінням, навичкам та кваліфікації безробітних. У разі, якщо таких пропозицій роботи немає в базі даних, будуть запропоновані громадські роботи.

Оформлення й оплата

З особами, які долучатимуться до виконання робіт, підписуватимуть строковий трудовий договір. Робота оплачуватиметься в розмірі мінімальної заробітної плати та вище. Для порівняння наразі середня виплата по безробіттю становить 4635 грн, а мінімальна зарплата – 6500 грн.

Запис в трудову про виконання робіт

Запис у трудову книжку вноситься роботодавцем на вимогу працівника, який бере участь у суспільно корисних роботах.

Відмова від участі в суспільно корисних роботах

До громадських та суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров’я. Особа може лише двічі відмовитися від участі в громадських роботах, надалі це буде свідченням її несприяння у власному працевлаштуванні, а тому виплата допомоги по безробіттю припинятиметься.

Джерело: Державний центр зайнятості

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32539

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64694

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7451

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7880

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8672

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді