Електронне бронювання та документи в «Резерв+»: діалог бізнесу та влади

Найближчим часом планується впровадження низки нових сервісів

Електронне бронювання та документи в «Резерв+»: діалог бізнесу та влади

Європейська Бізнес Асоціація повідомила про результати обговорення з урядом питань мобілізації та бронювання працівників.
Так, представники приватного сектору провели зустріч з представниками Міноборони, Мінекономіки та Мінцифри. Основною темою стало бронювання працівників. 

Електронне бронювання через Дію

Так, наразі вже відбувся запуск сервісу електронного бронювання через портал «Дія». Механізм передбачає завантаження списків на бронювання через портал. Ці дані потім перевірятимуть за реєстром військовозобовʼязаних. Підтвердження факту працевлаштування відбуватиметься через Пенсійний фонд. Результат бронювання за поданим списком буде доступний у «Дії», а для заброньованих — у додатку «Резерв+».

Ті, хто не встигне оформити паперове бронювання до запуску електронного, зможуть скористатися новим сервісом — проте потрібно буде згодом відкликати запит на попереднє бронювання в паперовому вигляді.

У Мінекономіки наголосили, що не мають єдиного реєстру всіх заброньованих. Для інформування про статус бронювання хочуть створити спеціальну гарячу лінію.

Що ж до електронних військово-облікових документів (у «Резерв+»), то вони мають таку ж юридичну силу, що й паперові — Міноборони планує оприлюднити відповідне роз'яснення.

Проблемним визначили питання продовження бронювання (подачі списків на бронювання  заздалегідь). Наразі це можливо під час надання списків на перебронювання у паперовому форматі, проте не в електронному.

За інформацією Європейської Бізнес Асоціації

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
106201

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
84788

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24566

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді