Військовий облік: перевірка для чоловіків за кордоном та Єдиний держреєстр

Уряд підготував низку змін для кращої ідентифікації призовників, військовозобов’язаних та резервістів

Військовий облік: перевірка для чоловіків за кордоном та Єдиний держреєстр

Кабінет міністрів підтримав постанову «Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Порядок військового обліку після 18 травня 2024 року: огляд змін

В уряді наголосили на таких аспектах, які впорядковує документ:

  • Військовий облік для призовників: осіб віком від 17 до 25 років (і в Україні, і за її межами) братимуть на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії.
  • Перевірка документів за кордоном для чоловіків віком від 18 до 60 років: перевірку через державну електронну систему «Трембіта» проводитимуть у разі звернення за оформленням українського або закордонного паспортів.
  • Внесення до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без проходження ВЛК  осіб віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта.
    Зауважте: цей принцип працюватиме також у разі звернення за оформленням або отриманням паспорта в українських представництвах за кордоном.
  • Формування переліку громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до ЄДРПВР і які підлягають постановці на військовий облік.

Таким чином в уряді хочуть покращити ідентифікацію відомостей у Єдиному держреєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

До роботи над документом долучились Мінреінтеграції, Міноборони, ДМС, МВС і Генштаб ЗСУ. 

За інформацією Міністерств з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
448

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57481

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
61401

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283161

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді